VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Plať menej so spoločnosťou PayLess

Plať menej so spoločnosťou PayLess

Posledný odborný výcvik v priestoroch SOŠ IT, Tajovského 30 v Banskej Bystrici a náš posledný workshop. Už od prvého ročníka na tejto škole sme sa  učili aj formou workshopov, dokonca aj online, keď sme skončili v karanténe. Táto forma učenia nám priniesla veľa výhod pri učení, kedy sme sa učili zážitkami a získavaním praktických zručností priamo vo firmách.  Toto nám umožnilo zažiť, vidieť a pochopiť veci z iného uhla pohľadu.  Ani náš posledný odborný výcvik nebol iný.

Dňa 30. apríla 2024 sme ako žiaci IV. E triedy študijného odboru pracovník  marketingu mobilného operátora mali opäť príležitosť zúčastniť sa workshopu v  spoločnosti PayLess. Priestory spoločnosti sa nachádzali v panelákovom byte a na jeho prahu nás privítal zakladateľ spoločnosti Lukáš Hopják. Hneď na začiatku si nás získal priateľským úsmevom a prístupom ako k rovnocenným partnerom. V úvode nás motivoval svojím životným príbehom a len skromne hovoril o svojich úspechoch, hoci sa mu podarilo nájsť „dieru na trhu“. Jeho firma sa špecializuje na pomoc firemným klientom pri optimalizácií ich nákladov na telekomunikačné služby. Je známa svojou férovosťou a úprimnosťou, čo potvrdilo aj ocenenie  „Najférovejšia firma roka“ na Slovensku v roku 2015. Lukáš Hopják nám priblížil históriu a ciele svojej firmy. Svoju kariéru začal v spoločnosti Orange, kde sa za krátky čas stal  najlepším zamestnancom a dokonca bol povýšený na vedúceho. Neskôr už robil manažéra niekoľkých predajní.  Napriek úspechu vo funkcii sa zamyslel nad nedostatkom zastúpenia veľkých firiem v oblasti mobilných operátorov na Slovensku. Uvedomil si, že firmy platia obrovské sumy za telekomunikačné služby a rozhodol sa im pomôcť ušetriť na telekomunikačných poplatkoch. Začal sa venovať auditu telekomunikačných poplatkov. Dnes PayLess zastupuje veľké firmy na celom Slovensku pri riešení využívania telekomunikačných služieb v plnom rozsahu,  kontroluje faktúry a firmám dosahuje veľké úspory peňazí. Napriek náročnému začiatku a nedôvere zo strany verejnosti sa firma udržala na trhu a momentálne spolupracuje s viac ako 130 firmami. Jej hodnoty ako férovosť, úprimnosť, otvorenosť a nezávislosť ju robia dôveryhodným partnerom.

Za poskytovanie týchto služieb si spoločnosť PayLess účtuje len percentá z ušetrených nákladov pre firmy, čo zabezpečuje vzájomná dohoda s klientami. Ak firma neuskutoční žiadne úspory, neúčtuje si žiadnu odmenu, čo podporuje jej dôveryhodnosť a férovosť voči klientom. Momentálne v spoločnosti pracujú iba dvaja zamestnanci, zakladateľ Lukáš Hopják a Kristína Dvořáková. Ich oddanosť a odhodlanie prispievajú k čoraz väčšiemu úspechu spoločnosti.

Workshop v spoločnosti Payless bol pre nás veľmi edukačný a inšpiratívny. Priniesol nám hlbší prehľad o fungovaní tejto úspešnej firmy, o ktorej sme doteraz ani netušili. Ďakujeme pánovi Hopjákovi za svoj čas a prezentáciu, ale hlavne za nové poznatky, s ktorými sa s nami podelil. A ďakujeme aj škole. Nové skúsenosti do budúcna nám dali práve  takéto  exkurzie, na ktoré sme chodili často. Vďaka nim sme marketing spoznali bližšie nielen cez teóriu a simulované práce,  ale boli sme sa pozrieť a zručnosti získať aj v naozajstných firmách. Tak ako dnes.

Autor: Natália Maťašová, IV. E

Foto: Adrián Maľa, IV. E

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }