VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Teambuilding  II. E na Starých Horách

Teambuilding II. E na Starých Horách

Posledné týždne školského roka na odbornom výcviku patrili príprave teambuildingu. Našou úlohou  bolo získať lepšie zručnosti v oblasti plánovania, tímovej práce, sebareflexie, zvládania stresu a riešenia konfliktov. Hlavným zámerom však bolo aj budovanie kolektívu a lepšie spoznanie sa v neformálnom prostredí. Uskutočnil sa dňa 13. júna 2024 v nádherných priestoroch penziónu St. Maria na Starých Horách a my sme si mohli po dlhom čase príprav konečne vydýchnuť. Začali sme  už o 7:30 hod. ráno, keď sme sa stretli na vrátnici školy. Autobus nám odchádzal zo zastávky na Striebornom námestí niekoľko minút po ôsmej hodine a my sme sa v ňom pohodlne usadili.

Do penziónu sme dorazili pred pol deviatou, privítal nás  nádherný výhľad na okolitú prírodu a srdečný personál penziónu. Netrvalo dlho a pridali sa k nám významní hostia, medzi ktorými nechýbala HR manažérka, Ing. Mgr. Monika Švecová zo spoločnosti Geis SK Zvolen, Ing. Ján Krchňavý a tiež pedagogický personál v zastúpení Ing. Dagmarou Masarykovou, Ing. Katarínou Rusnákovou a Mgr. Kristínou Raganovou. Osobitne sme privítali aj pani zástupkyňu pre teoretické vyučovanie, Ing. Miriam Popovičovú. Program teambuildingu bol nabitý rôznymi aktivitami, ktoré boli navrhnuté tak, aby sme sa navzájom lepšie spoznali, naučili niečo nové a predovšetkým sa dobre bavili. A, samozrejme, zhodnotili našu celoročnú prácu. A tak aj toto stretnutie začalo hodnotením našej činnosti.

Spoznajme sa navzájom bola prvá aktivita, ktorá nám umožnila lepšie sa zoznámiť so spolužiakmi, s ktorými sme možno doteraz nemali toľko príležitostí na osobné stretnutia. Nina, Simona a Chris spolužiakom vyrozprávali tri príbehy o sebe, z ktorých len jeden bol pravdivý. Naši hostia, grafici, vytvorili  dva súťažné tímy a ich úlohou bolo uhádnuť ten správny príbeh. Vyhrali chlapci a nasledovala hra pravda alebo lož, kde súťažiaci mali otestovať svoje vedomosti o histórii školy. Všetci sme sa pritom zabavili, pretože otázky obsahovali aj chytáky. Bol to skvelý spôsob, ako si pripomenúť dôležité informácie a zaujímavosti z histórie našej školy.

Veľkým prekvapením bol metlový tanec, ktorý priniesol do nášho programu zábavnú pohybovú aktivitu. Všetci sme si pri ňom užili veľa smiechu a radosti, keď sme sa snažili tancovať vo dvojici a nie s metlou. Aktivita skončila tancom všetkých zúčastnených, aj hostí a to bol veľmi príjemný zážitok.

Po všetkých týchto aktivitách sme si dopriali osviežujúcu prestávku na zmrzlinu, ktorá prišla veľmi vhod a po prestávke sme pokračovali v ďalších aktivitách. Na obed sme mali lahodný gulášik, ktorý nám pripravili priamo na mieste. Tento pokrm, plný výrazných chutí a vôní, bol dokonalým zavŕšením našich spoločných zážitkov.
Potom sme mali voľný program.  Neskôr nasledovala prezentácia našich produktov, cena podľa nákladov a odborný posudok odborníka z praxe.  Produkt, ktorý vyrobila Heidi sa Ing. Jánovi Krchňavému tak páčil, že mu ho darovala, podobne ako produkt, ktorý vyrobil Matúš si odniesla Ing. Mgr. Monika Švecová.

Rozhovory, hry, prechádzka v prírode a blížil sa koniec nášho podujatia. Hostia boli spokojní, spätná väzba z ich strany pozitívna a my  sme sa nakoniec zhodli na tom, že teambuilding bol úspešný a poskytol nám veľa zábavy, ale aj príležitostí na osobný rozvoj a budovanie silnejších vzťahov. Náš spolužiak Christián povedal: „Počas teambuildingu som sa cítil viac prepojený so svojimi spolužiakmi. Spoločné zážitky a riešenie úloh nám pomohli vytvoriť silnejšie a úprimnejšie vzťahy. Toto prepojenie sa prenieslo aj do študentského prostredia, kde sme sa cítili ako skutočný tím, ktorý dokáže spolupracovať a podporovať sa navzájom.“   Poďakovanie prišlo aj od pani Moniky Švecovej z Geisu SK, ktorá nám okrem svojej prítomnosti poskytla aj veľa darčekov, ktorými sme odmeňovali víťazov súťaže, za čo jej ďakujeme. Rozlúčila sa slovami: „Srdečne ďakujem za pozvanie. Prežila som krásny deň v spoločnosti šikovných mladých ľudí, s veľmi zaujímavým programom a vynikajúcim  gulášom. Študenti boli nesmierne kreatívni. Veľmi sa mi páčili súťaže, vytvorené výrobky s kalkuláciou cien a celá organizácia akcie.“  Aj Hanka a Jakub zhodnotili celé doobedie veľmi pozitívne a nezabudli pochváliť ani našu pani majsterku za príležitosti, ktoré nám neustále vytvára.

Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí boli súčasťou tohto podujatia, za ich aktívnu účasť a skvelú náladu. Tešíme sa na ďalšie podobné akcie, ktoré nám pomôžu nielen v práci, ale aj v osobnom živote. Na Starých Horách sme prežili deň plný smiechu, učenia a priateľstva, čo je naozaj to, čo robí tím tímom.

Autor: Matúš Melicherčík, II. E, PM

Foto: Samuel Bučko, II. E, GDM

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }