VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Európsky týždeň mobility

Európsky týždeň mobility

Na našej Strednej odbornej škole informačných technológií sme nedávno usporiadali Týždeň mobility, ktorý sa zameriaval na rôzne spôsoby dopravy, akými sa naši žiaci prepravujú do školy. Cieľom tejto akcie bolo zvýšiť povedomie o udržateľných formách dopravy a ich vplyve na životné prostredie.

V rámci tohto týždňa sme pripravili nástenku, kde mohli žiaci hlasovať o svojich preferenciách. Z výsledkov hlasovania vyplýva, že najobľúbenejším spôsobom dopravy je autobus, ktorý využíva až 48% našich žiakov. Na druhej priečke sa umiestnila pešia doprava s 30%, čo naznačuje, že mnohí študenti preferujú zdravý pohyb na čerstvom vzduchu. Autom sa do školy dopravuje 14% žiakov, zatiaľ čo len 2% používajú bicykel alebo kolobežku.

Tento týždeň nám ukázal, ako sa naše voľby odrážajú na doprave a životnom prostredí. Veríme, že nás táto akcia povzbudí k väčšej podpore udržateľných spôsobov dopravy a pomôže nám zlepšiť našu komunitu. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili a prispeli k tejto zaujímavej diskusii!
Image

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }