VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Stretnutie s metodičkou pre marketing škôl  a špecialistkou pre regionálne centrum kariéry BBSK

Stretnutie s metodičkou pre marketing škôl a špecialistkou pre regionálne centrum kariéry BBSK

V stredu 11. septembra 2024 sa na Strednej odbornej škole informačných technológií uskutočnilo stretnutie metodičky pre marketing škôl BBSK, Mgr. Stanislavy Vrbovej a Mgr. Ivety Bušovskej, MBA,  špecialistky pre regionálne centrum kariéry BBSK so zástupkyňou pre praktické vyučovanie na SOŠ IT, Ing. Katarínou Štrónerovou, za prítomnosti majsterky odbornej výchovy Bc.  Vlasty Vilhanovej. Hlavným dôvodom stretnutia bola totiž spolupráca školy s firmami a umiestnenie žiakov na ich pracoviskách počas odbornej praxe. Regionálne centrum kariéry Banská Bystrica prisľúbilo oslovenie firiem z Banskej Bystrice a okolia, ktoré by boli ochotné spolupracovať so školou v rámci praktického alebo duálneho vzdelávania, hlavne pre študijné  odbory  správca inteligentných a digitálnych systémov  a pripravovaný odbor obchodný pracovník. Prisľúbili tiež dohodnutie  pracovného  stretnutia ohľadom možností duálneho vzdelávania pre našich žiakov  v spoločnosti SPOJE,  s. r. o., k čomu bol prizvaný aj Mgr. Martin Popovič, majster OVY.  Okrem toho sa pani Bušovská podujala preveriť možnosti spolupráce so zamestnávateľmi na základe memoranda.

Pani Iveta Bušovská predstavila novú metodičku pre marketing škôl BBSK , Mgr. Stanislavu Vrbovú, ktorá predostrela marketingovú stratégiu Odboru školstva BBSK a zároveň nás požiadala o spoluprácu pri príprave katalógu stredných škôl v BBSK. Prejavila tiež záujem o spoluprácu pri organizácií  a propagácii podujatí školy, tiež pri organizovaní Dňa otvorených dverí na našej škole v spolupráci s partnerskými organizáciami školy, ponúkla nám účasť na burze stredných škôl pod názvom „Idem na strednú“ a požiadala nás aj o príbehy úspešných absolventov.

Stretnutie skončilo dohodou o ďalšej prínosnej spolupráci a ponukou odborných workshopov pre žiakov na tému  Prezentačné zručnosti, manažérske zručnosti a  budovanie značky, ktoré pre našu školu   zabezpečí RCK Banská Bystrica a marketing škôl.

Veľmi sme sa potešili ochote spolupracovať a záujmu pani Stanislavy Vrbovej a Ivety Bušovskej, ktorá toto veľmi prínosné a príjemné stretnutie zhodnotila slovami: Kvalita školy často nezávisí iba od moderných priestorov či najnovšieho technického vybavenia. Jej najväčším bohatstvom sú ľudia – učitelia a celý kolektív. Preto je pre mňa SOŠ IT na Tajovského ulici v Banskej Bystrici vzácnym klenotom, kde sa spája odbornosť, kvalita, tímovosť a tvorivá atmosféra.

Mám množstvo skúseností v oblasti vzdelávania a posledných 12 rokov svojho profesijného života sa venujem neformálnemu vzdelávaniu dospelých, preto viem, aké dôležité sú pre ľudí v rôznych odboroch a na rôznych pracovných pozíciách medziľudské vzťahy a celková atmosféra na pracovisku.
 
     Počas dvoch rokov spolupráce s SOŠ IT som sa presvedčila, že ak je vo vedení školy skutočný líder, ktorý dôveruje svojim zamestnancom a umožňuje im kreatívne sa rozvíjať a využívať v práci svoje silné stránky, výsledky sa veľmi rýchlo dostavia. Takýmto lídrom Ing. Štefan Balogh,  riaditeľ školy, určite je. SOŠ IT je odbornou školou a dôkazom ich skvelej práce nie je len čoraz vyšší záujem zo strany žiakov ZŠ a ich rodičov, ale najmä spolupráca s úspešnými zamestnávateľmi, forma praktického a duálneho vzdelávania, účasť na rôznych medzinárodných súťažiach či spolupráca s vysokými školami, kde tí najlepší majú možnosť pokračovať v štúdiu. V neposlednom rade je dôležité spomenúť aj vysoké percento uplatniteľnosti žiakov na trhu práce v rôznych profesiách a segmentoch.
 
     Kvalitný tím majstrov odborného výcviku pod vedením zástupkyne riaditeľa pre praktické vyučovanie Ing. Kataríny Štrónerovej je príkladom toho, akým prínosom je prepájanie teórie s praxou a hlavne tímová práca. Je dôležité, aby tí, ktorí pracujú s mladými ľuďmi, mali čas a nadšenie objavovať ich talenty a dokázali ich správne nasmerovať na ich životnej ceste. Takýmto človekom určite je, okrem mnohých ďalších, aj majsterka OVY,  Bc. Vlasta Vilhanová, ktorá celý svoj život zasvätila práci so žiakmi. Pripravuje mladých marketérov pre trh práce a má za sebou nielen skvelé výsledky, ale aj množstvo reálnych úspešných príbehov.
 
    Veríme, že naše spoločné plány pomôžu škole v propagácii svojich projektov a v ešte užšej spolupráci so zamestnávateľskými firmami z Banskej Bystrice a okolia, hľadajúcimi kvalitných zamestnancov.“

Autor: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Mgr. Martin Popovič

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }