VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Žiak II. E triedy Sebastián Ivan Kováč  získal na  Majstrovstvách  Slovenska v MMA titul majstra Slovenska

Žiak II. E triedy Sebastián Ivan Kováč získal na Majstrovstvách Slovenska v MMA titul majstra Slovenska

Stretávame sa s nimi denne, poznáme ich, vieme, aké majú vedomosti a možno aj povahové vlastnosti. Sú to naši žiaci. Ale vieme o nich aj to, čo robia vo svojom voľnom čase? V čase, keď opustia brány školy? Niečo určite áno. O niektorých viac, o iných menej.

Jedným z tých, ktorí sú vo svojom voľnom čase vo svojej záľube úspešní, je aj pracovník marketingu Sebastián Ivan Kováč  z II. E triedy. A práve on sa 25. júna 2022  na Majstrovstvách Slovenska v MMA („Mixed muartial arts“ - zmiešané bojové umenia)  v Špisskej Novej Vsi stal majstrom Slovenska.

My sme  tohto milého, vždy pozitívne naladeného žiaka s úsmevom na tvári požiadali, aby nám o sebe prezradil niečo viac. A čo sme sa dozvedeli?

„Najprv som sa sedem rokov venoval hokeju. Hrával som za  Banskú Bystricu a hoci som dosahoval dobré výsledky, prestalo ma to napĺňať a zrazu som pocítil,  že chcem skúsiť niečo nové. V tom čase ma oslovil sused, či by som nechcel skúsiť thajský box. Už po krátkom čase som zistil, že práve tento šport je pre mňa to pravé, že mi to ide a začal som sa mu intenzívne venovať. Výsledky sa dostavili čoskoro. Vtedy som mal 15 rokov, čiže sa mu venujem necelé dva roky. Najprv to bol thajský box, po roku som však prestúpil na MMA. Tomu sa venujem dodnes. Trénujem  v Dracula Gym, u známeho majstra sveta v tomto športe Vladimíra Moravčíka. Dozvedel som sa, že aj on bol žiakom tejto školy. Tak aj toto nás okrem športu spája.  Ako ste už spomenuli, tento rok som získal titul majstra Slovenska  MMA („Mixed muartial arts“ zmiešané bojové umenia) v kategórii SOMMA do 56,7 kg v Spišskej Novej Vsi.  Na získanie titulu som musel vyhrať dva zápasy v jeden deň a obidva som ukončil pred limitom na Submissions (vzdanie „odklepanie“ súpera). Mal som silnú konkurenciu, obidvaja súperi boli dobre pripravení, veril som síce, že vyhrám, ale keď som ich videl, moja odvaha sa začala pomaly vytrácať a s ňou aj nádej na víťazstvo. O to väčšia bola moja radosť, keď sa mi to podarilo. Hneď, ako som vyhral obidva zápasy, som bol veľmi  šťastný,  mal som v sebe taký veľký nával eufórie šťastia, víťazstva a bol som rád, že som sa poriadne pripravoval. Pretože to  stálo za to. Momentálne som zahájil prípravu na Majstrovstvá sveta v Amerike. Aj k tejto  príprave pristupujem zodpovedne a budem robiť všetko pre to, aby som získal aj  titul majstra sveta. Držte palce!!!“

Autor: Mgr. TomáBc. Vlasta Vilhanová

Foto: Sebastián Ivan Kováč, II. E

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }