VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Ako sme sa naučili o smeroch moderného manažmentu

Ako sme sa naučili o smeroch moderného manažmentu

Niekedy hodiny prebiehajú klasicky vysvetľovaním, ale nám sa oveľa viac páči, keď sa učíme pomocou projektov. Takto sme naposledy získali nové poznatky o moderných smeroch manažmentu. Rozdelili sme sa do skupín, každá skupina dostala pridelenú tému a potom už začala práca na projekte.

Prvá skupina mala spracovať informácie o americkom manažmente, druhá o európskom a tretia o japonskom. Poňali sme to aj trošku umelecky, a tak sme znaky jednotlivých manažérskych smerov rozpísali na obrázky vlajok štátov, pre ktoré sú typické jednotlivé znaky manažmentu.

Na ďalšej hodine sme už svoje získané poznatky prezentovali svojim spolužiakom. Takto sme sa všetci dozvedeli o znakoch amerického, japonského a európskeho manažmentu. Na záver hodiny nám pani učiteľka dala otázku: „Predstavte si, že ste vrcholový manažér podniku. Ktorý z týchto smerov by ste vo svojom podniku uplatnili?“ Vtedy sme sa skoro pohádali, lebo každý mal iný názor. No potom sme zistili, že každý smer má svoje silné a slabé stránky, a že asi by bolo najlepšie skombinovať všetky smery dokopy.

A takto sme my, pracovníci marketingu I. E triedy, vytvorili úplne nový smer manažmentu. Ktovie, možno aj o nás sa raz budú učiť ďalšie generácie ?

Autori: kolektív odboru PMMO I. E triedy

Foto: Ing. Katarína Rusnáková

 

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }