VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Distribúcia v spoločnosti Geis SK

Distribúcia v spoločnosti Geis SK

Distribúcia, distribučné cesty, pozícia členov distribučného kanála, charakteristika distribučnej spoločnosti je to, čomu  sa na odbornom výcviku venujeme. Aby sme toto učivo lepšie pochopili, navštívili sme v stredu 26. apríla 2023 distribučnú spoločnosť Geis SK vo Zvolene.
Hneď ráno  sme sa stretli na vlakovej stanici v Banskej Bystrici, odkiaľ sme putovali do Zvolena. Tam sme nastúpili na MHD a vykročili napriek silnému vetru smerom k spoločnosti Geis SK, ktorej logo sme videli už z diaľky. Hneď po príchode na vrátnicu spoločnosti  nás privítal pán Michal Ciprík, ktorý nás už očakával. V spoločnosti Geis SK pôsobí   ako HR  manažér a má na starosti hlavne vzdelávanie zamestnancov. S úsmevom na tvári sme ho nasledovali až do zasadacej miestnosti. Spolu s kolegom Michalom Bariakom, ktorý je prevádzkarom tejto spoločnosti, nám priblížili a vysvetlili, ako funguje spoločnosť a na čo sa zameriava. Dozvedeli sa aj niečo z histórie, aj o súčasnom pôsobení. 
Spoločnosť Geis SK, s. r. o. je členom nemeckej logistickej skupiny Geis. Tá vstúpila na slovenský trh v roku 2006 prevzatím firmy TEN Expres Slovakia, poskytovateľa vnútroštátnej prepravy kusových zásielok, ktorá od svojho založenia v roku 1992 vybudovala najrozsiahlejšiu prepravnú sieť pre vnútroštátnu prepravu kusových zásielok na Slovensku. Pod touto tradičnou slovenskou obchodnou značkou začala od roku 2006 skupina úspešne rozvíjať širokú paletu logistických služieb tak, že sa za veľmi krátku dobu zaradila medzi popredných slovenských poskytovateľov vnútroštátnej a medzinárodnej prepravy paletových a balíkových zásielok. Od októbra 2011 bola príslušnosť ku skupine potvrdená zmenou názvu spoločnosti TEN Expres Slovakia na Geis SK. Cieľom spoločnosti je neustále patriť medzi najlepších poskytovateľov zasielateľských služieb a ponúkať zákazníkom špičkové služby za konkurenčné ceny. Geis SK, s. r. o. je držiteľom certifikátov ISO 9001:2008 a ISO 14001:2004 zaručujúcich poskytovanie vysokokvalitných služieb a dodržovanie environmentálneho manažmentu. Dôsledné plnenie podmienok certifikácie je pravidelne kontrolované nezávislým audítorom.

Po skončení prezentácie nás títo dvaja páni zapojili do menšieho kvízu, ktorý obsahoval otázky  z histórie, ale aj súčasnosti  spoločnosti Geis. Za správne zodpovedané otázky si traja z nás odniesli darčeky. Dostali sme darčekovú taštičku, kde sa nachádzalo napríklad tričko s logom Geis a mnoho ďalších užitočných predmetov.
Potom sme sa presunuli aj do iných priestorov spoločnosti, ako bola zákaznícka linka, kde zákazníci zavolajú, keď majú nejaký problém a potrebujú pomôcť. Pozreli sme sa aj do skladu, kde sa balíčky rozdeľujú, aby sa prepravili na správne miesto do celého Slovenska.

Zatiaľ sme boli mimo Banskej Bystrice prvýkrát a všetkým sa nám to páčilo. Spolužiačka Emka Vrábľová  sa vyjadrila: „Návšteva priamo v skladoch, kde sa odosielajú balíčky, bola pre mňa naozaj veľmi zaujímavá. Prezentáciu sme všetci počúvali a zaujalo nás to. Množstvo nových informácií nám určite pomôže aj v budúcnosti.  Mňa osobne najviac zaujalo prenášanie balíkov reťazovou metódou.“  Robo Mydlo bol tiež  veľmi potešený prezentáciou, z ktorej sa dozvedel množstvo nových informácií o spoločnosti: „Veľmi ma to zaujalo. Bavilo ma, že hneď po prezentácii sme mali otázky, na ktoré sme odpovedali. Avšak, čo ma tiež veľmi zaujalo, bolo, že sme sa priamo pozreli do skladu, kde sa prevážajú balíky, ktorých tam bolo naozaj veľa. Určite som vďačný za takúto skúsenosť.“

Všetci sme boli veľmi spokojní a užili si túto exkurziu. Pomohlo nám to lepšie pochopiť učivo, pretože  učenie sa v praxi je najlepšie, a preto všetci ďakujeme za takúto príležitosť a už teraz sa tešíme na nadchádzajúci teambuilding, ktorý si vyskúšame tiež prakticky.

Autorka: Hana Raučinová, II. E

Foto: Ema Vrábľová, II. E

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }