VÝBER

Dočítajte sa o nás viac

Kľúčovým nástrojom práce manažéra sú komunikačné zručnosti

Kľúčovým nástrojom práce manažéra sú komunikačné zručnosti

Pracovníci marketingu sa v prvom ročníku na odbornom výcviku venujú hlavne získavaniu a zlepšovaniu komunikačných zručností. Rôzne aktivity, pri ktorých majú možnosť prejaviť svoje verbálne, ale aj neverbálne komunikačné zručnosti, ich zároveň vedú nielen k ich získavaniu, ale aj zdokonaľovaniu. Po prvom mesiaci strávenom v odbornej učebni školy so svojou pani majsterkou prijala pozvanie PhDr. Ľuba Danková z Informačného centra mladých  Banská Bystrica, ktorá už pravidelne realizuje s našimi prvákmi workshopy. Ich cieľom je uvedomiť si komunikáciu ako prejav správania sa človeka a poznať dôležitosť verbálnej a neverbálnej komunikácie v dôležitých situáciách v živote človeka, ale tiež v práci manažéra. A tak si jej interaktívne metódy a aktivity mohli vyskúšať aj tohtoroční prváci.

A čo hovoria na tento spôsob získavania nových zručností? Tu sú ich vyjadrenia: „Workshop sa mi veľmi páčil, pretože som  lepšie pochopil, ako si zapamätať učivo. Dobre sa mi to počúvalo. Takýto spôsob učenia sa mi veľmi páči. Naučil som sa nové veci. Na workshope sme cvičili aktívne počúvanie a naučilo ma to, že komunikácia nie je iba o rozprávaní, ale aj o počúvaní druhého človeka. A ešte jedna vec, ktorú som si odniesol z workshopu, je neveverbálna komunikácia, ktorou sa pozeráme, gestikulujeme a hovorí aj o tom,  akú mame mimiku tváre a má zásadný vplyv na to, ako sme vnímaní.“ (Gregor Hegedüš)

„Pani doktorka bola milá a sympatická a dobre sa ju počúvalo. Hneď ako vošla do učebne, som vedel,  že to bude dobré. Keďže toto bol náš prvý workshop, nevedeli sme, čo máme očakávať a trochu nám chýbala odvaha zapájať sa do praktických cvičení. To sa  ale rýchlo zmenilo a viem, že každým  ďalším workshopom budeme o niečo skúsenejší. Bolo super,  že pani Danková bola voči nám otvorená a chápala, keď sme na niečo nevedeli prísť. Všetko nám vysvetlila zrozumiteľne a nikde sa nezasekla. Bolo vidieť profesionalitu a bolo príjemné pracovať pod jej dozorom. Bolo to príjemné osvieženie dnešného odborného výcviku. Dúfam, že takýchto workshopov bude viac,“  povedal Ján Šimčík.

A ako workshop vnímali dievčatá, nám prezradila Viktória Droppová: „Prezentácia bola plná zaujímavých tém, ktoré nám ponúkli mnoho nových poznatkov o komunikácii. Aktivity na rôzne témy v oblasti komunikácie upevnili získané zručnosti. Vďaka príkladom z klasického života si tiež  môžeme lepšie zapamätať novonadobudnuté vedomosti. Podľa môjho názoru to bola veľmi poučná prezentácia, z ktorej si každý niečo vzal a niečo nové sa naučil, či už to, že sa máme pri rozprávaní počúvať alebo si dávať viac pozor na to, ako sa obliekame, upravujeme a hlavne správame.“  

Autor článku: Pripravila: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Pripravila: Lukáš Medveď

Informácie

Stredná odborná škola informačných technológií
Tajovského 30, 975 90 Banská Bystrica

IČO: 17055431

Škola je život

Sledujte nás:

Image

Študijné odbory

    Zobraziť odbory
    .com-content.view-category .article-list .article .article-intro-image img { height: 100%!important; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }